Over ons

Talent Lab is ontsproten uit de knowhow van Accent en House of HR. Dagelijks ervaren we de uitdagingen waar bedrijven voor staan en vormen we de oplossingen van morgen. Niet alleen recruitment is een kostbare pijler om talent binnen te halen. Het is onmisbaar geworden om vanuit talent acquisition de hand te reiken aan learning & development.

Training & opleiding

Door mensen sterker te maken en hun bestaande kennis te actualiseren, uit te breiden en aan te verruimen.

Loopbaantransities

Door mensen om te scholen toegespitst op hun arbeidspotentieel en loopbaantransities mogelijk te maken.

HR-advies

Door via strategisch HR-advies een stevig acquisitie- en/of retentiebeleid op te zetten in bedrijven.

De fundamenten van 25 jaar ervaring

Opleiden wordt het nieuwe rekruteren. Enerzijds door bestaand potentieel in het bedrijf verder te ontwikkelen (upskilling) waardoor de expertise en leidinggevende functies intern kunnen ingevuld worden, anderzijds door onervaren of ongeschoolde kandidaten om te scholen (reskilling).

Dit laat bedrijven toe om medewerkers een interessanter carrièrepad aan te bieden door te kijken naar de skills die deze hebben, en hoe die verder ontwikkeld kunnen worden. Zo kan een bedrijf dat nood heeft aan een specifieke technieker haar beste technieker bijscholen tot experttechnieker, en kan een basisprofiel doorgroeien tot algemene technieker. Dit doorschuifsysteem zorgt ervoor dat via de nodige opleidingen bepaalde vacatures op korte tijd intern ingevuld raken.

Deze manier van werken ligt helemaal in lijn met de filosofie “hire the will, train the skill”. Het stelt bedrijven in staat om mensen aan te trekken die anders in eerste instantie niet in aanmerking zouden zijn gekomen voor een bepaalde job, zoals een horecamedewerker die wordt omgeschoold tot loodgieter.

Een hele uitdaging om het HR-beleid vanuit een andere bril te bekijken. Een transformatie die onze team van ervaren recruiters graag mee met onze klanten vorm geeft.

Getriggerd om ook bij u recruitment om te tunen naar training?

Consultancy voor bedrijven

We bouwen graag mee aan de visie op talent bij onze klanten. Met zowel korte adviesopdrachten als langetermijnconsultancy in HR, leiderschap, algemene organisatie, missie-visie-strategie, werkplezier, subsidies, enz. Zo ondersteunen we bedrijven in het behalen van meer groei of rendement.