Onze burelen zijn verhuisd naar de loods: Ambachtsstraat 22a, 2450 Meerhout

omscholing-horecamedewerker

Horecamedewerker

In dit omscholingstraject worden de relevante vaardigheden voor bar- en zaalmedewerkers aangemeten. Zo helpt Talent Lab om deze basis te ontwikkelen, waarna deelnemers hun vaardigheden verder verfijnen op de werkvloer.

Inhoud van het omscholingstraject

In deze opleiding maakt de cursist kennis met een job als bar- en zaalmedewerker in een restaurant, café, bar of hotel. De cursisten leren hoe ze klanten een warme ontvangst bezorgen, hoe ze op moeten dienen, hoe te werken achter de bar en te zorgen voor een georganiseerde werkruimte. Ten slotte leren ze efficiënt en klantvriendelijk te werk te gaan.  

In deze 4-daagse interactieve opleiding leert de deelnemer alles om klant- en servicegericht aan de slag te gaan in de horecasector. Daarna breiden de deelnemers hun skills uit on the job. Ze verfijnen hun vaardigheden op de werkvloer. Een garantie op de steilste leercurve. 

De opleiding leert starters

  • De theorie rond de hygiëne en de basivaardigheden in de horeca;  
  • Alles over de basics in de zaal:  
  • Borden dragen, inzetten, afruimen; 
  • Dranken serveren en uitschenken; 
  • Alles over de basics in de bar:  
  • Mis-en-place;  
  • Organisatie van de bar; 
  • Basiskennis dranken;  
  • Bestellingen opnemen en afrekeken;  
  • Dranken klaarmaken en serveren. 

Deelnemers ontvangen na de opleiding een attest. 

Na de opleiding kan de deelnemer onmiddellijk aan de slag in jouw bedrijf om de vaardigheden in de praktijk te verfijnen. Je kan de deelnemer meteen operationeel inzetten en gaandeweg de verantwoordelijkheden uitbreiden. 

Subsidie­mogelijkheden

Deze opleidingen kunnen in aanmerking komen voor Vlaams OpleidingsVerlof. ODB nummer voor de aanvraag: ODB1003391

Call-to-action speeddate

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek onze andere omscholingstrajecten